АКЦІЯ “ВЕЛИКОДНЯ МИЛОСТИНЯ”

 

 «Я був голодний, і ви дали Мені їсти; мав спрагу, і ви Мене напоїли;
чужинцем був, і ви Мене прийняли; нагий, і ви Мене одягли; хворий, і ви навідалися до Мене…
Істинно кажу вам: усе,що ви зробили одному з Моїх братів найменших –
ви Мені зробили» (Мт. 25, 34-36.40)

 

Такими словами Ісус звертається до кожного з нас. Він нагадує нам, що покликання кожного християнина – бути іконою Божої доброти й любові. Сьогодні ми стоїмо на порозі Великого посту. Чому ми називаємо його Великим? Тому, що він найважливіший в житті Церкви та кожного християнина, бо готує нас до Світлого Христового Воскресіння. Під час Великого посту, особливо важливо наблизитись до Бога через покуту, молитву, милостиню та добрі діла.

Погляньмо навколо себе: скільки у світі є нещастя і убогості, самотності і смутку, болю і страждання! Всі ці прикрі явища нашого земного життя – це для нас запрошення до чинної любові, яка є виявом живої віри. Господь хоче відкрити наші очі на нужду світу, щоб ми навчилися по-справжньому любити і виявляти нашим ближнім Божу любов.

Єпархіальний благодійний фонд «Карітас Коломия»  четвертий рік поспіль проводить акцію «Великодня милостиня», метою якої є допомога людям, котрі опинилися у складних життєвих обставинах.  Щодня ми не переймаємося тим, що наші діти залишаться голодними, адже на кухні завжди є обід чи вечеря, які приготовлені з любов’ю. Але є інша сторона. На жаль, сьогодні велику кількість в Україні складають безхатченки, люди в тяжкому матеріальному становищі, люди з обмеженими фізичними можливостями та діти в складних життєвих обставинах, які  відчувають гостру потребу у гарячих обідах. Часто для них благодійна їдальня це єдина можливість поїсти хоча б раз на день. Такі люди, як правило, відкинуті суспільством.

«Бідних матимете з собою повсякчас» (Ів 12, 8), – каже Ісус. Він уособлює себе з ними у притчі про Страшний Суд (Мт 25, 35-46). Допомагаючи голодному, спраглому, чужинцеві, нагому, хворому, ми служимо Ісусові, який сам сказав: «Усе,що ви зробили одному з братів моїх найменших – ви мені зробили» (Мт 25, 40).

Святий Іоан Золотоустий говорить нам, що “Значення посту полягає не у стриманості від їжі, а в усуненні гріхів. І хто обмежує піст тільки стриманістю в їжі, той властиво безчестить його. Ти постиш? Докажи мені це своїми ділами! Якими, скажеш, ділами? Коли побачиш бідного, дай милостиню”.

У цей великий та благодатний час Великого посту звертаємося із проханням до всіх вірних долучитися до акції “Великодня милостиня”. Завдяки Вашій допомозі найбільш незахищені люди відчувають турботу  та любов.

Нехай Всемилостивий Господь благословить Вас та ваші сім’ї.

 

 

http://kolomyya.caritas.ua/wp-content/uploads/2019/03/0-02-05-cb25d586af7ee1a4fe4ca8e75832d77de75d812b4738ff6b41fb1eebbfe59e60_6cdb42c1.jpg

Caritas Kolomyia