Вперше в Коломиї відбудеться фотовиставка «НаДія. Родина. Спільнота»

Захід організовано в рамках соціально-мистецького проекту Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» та “Карітас Коломия”, метою якого є показати досвід інтеграції родин, постраждалих від військового конфлікту на сході України.

З початком військового конфлікту в Україні, для багатьох наших громадян життя кардинально змінилось. Майже кожній вимушено переселеній родині доводиться долати багато викликів на шляху пошуку свого нового дому. Успішність процесу інтеграції неможливо уявити без солідарного прийняття локальною спільнотою.

У фокусі об’єктиву опинилися, як самі родини етнічних українців та росіян зі сходу України, чи Кримських татар, так і середовища їх соціальної підтримки та інтеграції, яке утворилося завдяки спільній платформі спілкування між особами. Світлини зроблено працівниками та волонтерами “Карітас Коломия” протягом 2018-2019 років. Це не просто фото, це ціла історія людей, в чиї двері неочікувано вдерлася війна. На світлинах зображені звичайні будні сімей, але  кожна з них- особлива і зворушлива.

Тож запрошуємо вас на відкриття фотовиставки «НаДія. Родина. Спільнота», яка відбудеться 8 липня о 12:00 у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття (м. Коломия, вул. Театральна,25)

Caritas Kolomyia