Миколай бородатий не минув дитячої хати

Ось і прийшла пора підбити підсумки найбільшої акції в році «Допоможи Св Миколаю прийти до дітей-сиріт».

Щороку до Миколая Чудотворця звертаються тисячі дітей з молитвою та проханням про омріяний подарунок. Пишучи лист до Святого, діти розповідають про всі хороші вчинки, які здійснили за цілий рік, а також просять прощення за непослушність. Звичайно,  Святий Миколай любить всіх дітей без виключення, і радо мчить їм на зустріч. Та є й такі дітки, для яких Миколай набирає собі в команду помічників.

Миколай не справляється?

Зовсім ні. Просто частина дітей, які чекають на прихід Святого – з різних причин знаходяться у потребі. Цікавого, барвистого і солодкого подарунка їм недостатньо, так само, як і любові, уваги, єдності та милосердя. Ці дітки є обділені : хтось матеріально, хтось духовно, а комусь не вистачає фізичного здоров’я, –  саме тому вони звертаються до Миколая та його помічників у Карітас.

Серед помічників Миколая не тільки працівники Карітас Коломия, школярі та студенти, але й навчальні заклади, підприємці, організації, кав’ярні, магазини, громадська платформа, розважальний центр,  врешті-решт – звичайні люди. Усі вони мають великі серця, наповнені любов’ю та добротою. Насправді, така відданість і милосердя людей не перестають нас дивувати (в хорошому сенсі).

У 2019 році Св. Миколай прийшов до дітей з Маріуполя, Краснокутська, Краматорська, Бахмута та прилеглих до них територій (433 дитини). Не оминув сиротинців та інтернатних закладів у Гвіздці, Яблунові, Хотині, Печеніжині, Коломиї (383 дитини). Пам’ятав Святий і про внутрішньо переміщених дітей та дітей учасників АТО (103 дитини), дитячі будинки сімейного типу, дітей в складних життєвих обставинах (192 дитини)  та осіб з інвалідністю (103 особи). Загалом вдалося здійснити 1214 дитячих мрій, приблизною вартістю 1.5 млн грн, хіба не диво?!

Та справжнім дивом є те, що омріяні подарунки діти отримують навіть за тисячу кілометрів, адже у Святого Миколая любов до дітей без меж.

Хочемо подякувати усім помічникам Святого, які виділили час, кошти, а найголовніше – любов до дитини,яку навіть не знають.

Традиційно, до акції долучаються навчальні заклади. Серед цьогорічних добродіїв опинилися:

Підтримати дітей та здійснити їхні мрії приєдналися і  місцеві кав’ярні та кафе, серед яких :

Також висловлюємо щиру подяку парафіям Коломийська єпархія УГКЦ, усім людям доброї волі, підприємцям, організаціям, в тому числі :

Щиро вдячні вам за здійснення дитячих мрій, підтримку Карітасу та готовність співпрацювати!

Caritas Kolomyia