Домашня опіка 2018-02-28T10:38:59+00:00

Домашня опіка

БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії» опікується людьми, які через складні життєві обставини, спричинені інвалідністю, віком, станом здоров’я, потребують  допомоги. Одною із найбільших програм Карітасу є «Домашня опіка». Саме сюди вкладено найбільше праці та зусиль. Робота з такими людьми вимагає неабиякої терплячості та відповідальності, а ще християнського милосердя та любові. Окрім незадовільного стану здоров’я наші підопічні пригнічені своїм станом та здебільшого підупалі духом, тому працівники не тільки доглядають за ними, а часто стають друзями та підтримкою, яка теж необхідна для хорошого самопочуття.

Основними напрямками роботи є:

• догляд за тілом та гігієна підопічних;
  • годування підопічного;
  • елементарні медичні послуги;
  • духовно-моральна підтримка;
  • послуги юридичного характеру;
  • дотримання порядку в помешканні;
  • забезпечення продуктами харчування;
  • виклик лікарів поліклініки при потребі;
  • забезпечення медикаментами згідно рецепту ;
  • прання.

Наявне матеріально-технічне забезпечення, яке вкрай необхідне при допомозі людям із складними життєвими обставинами.

Осіб отримало допомогу
Послуг надано
Витрачено коштів

Університет третього віку

Одним із найцікавіших проектів БФ Карітас є «Університет третього віку». Сюди входять люди похилого віку, як ті, які  переживають кризу, так і ті, що радіють життю.

З метою підтримки людей похилого віку, для того, щоб довести  їм їхню значимість та потрібність було створено проект «Університет третього віку». Учасники якого відвідують музеї, виконують різноманітні майстер-класи, співають, танцюють, чаюють та виконують ще багато всього цікавого.

Слухачами університету третього віку є люди похилого віку, що мають освіту різного рівня та зацікавлені брати участь в просвітницьких програмах. До організації навчання, дозвілля слухачів на волонтерських засадах залучаються викладачі вищих навчальних закладів, фахівці охорони здоров’я тощо.

Якщо ви людина похилого віку, вам самотньо, чи навпаки –  ви сповнені сил та енергії, хочете поділитися позитивом та отримати море незабутніх емоцій, тоді вам саме до нас!

Осіб взяло участь
Підтримати проект