Центр по роботі з особливою молоддю 2018-03-07T13:02:22+00:00

Центр по роботі з особливою молоддю

Основними цілями проекту є: сприяти розвитку та соціальній інклюзії молодих дорослих людей з особливими потребами в суспільство, як спосіб отримання їхніх прав, покращити соціальну інтеграцію, проводити освітні заходи, співпрацювати з державними  організаціями, ГО та місцевими громадами.Проводити різноманітні заходи для того щоб впливати на зміну свідомості в суспільстві  стосовно ставлення до  проблеми людей з вадами розумового розвитку. На даний час в нашому суспільстві кожного року кількість неповносправних осіб збільшується. Карітас пропонує хорошу  базу для такої категорії людей в майбутньому. Існує нагальна потреба в наданні професійних соціальних та реабілітаційних послуг для молодих людей з вадами розумового розвитку та іншими неповносправностями. Важливо мати місце для щоденної діяльності і можливості участі для неповносправних в них.  Також є необхідність у створенні програм для особистісного розвитку, що дасть можливість для учасників центрів мати друзів, повагу та бути соціально потрібним.  Для молодих неповносправних осіб без діяльності центру було б надзвичайно важко  постійно знаходитись вдома або повернутись в державні інтернати, особливо для тих хто зобов’язаний перебувати в державному геріатричному центрі. Участь в щоденній діяльності центру надає змісту життя для  учасників центру. Після закінчення спеціалізованих шкіл молоді неповносправні особи не мають жодних альтернатив крім того, щоб постійно перебувати вдома в колі спілкування батьків в кращому випадку сусідів. Тому, наявність нашого денного  центру дає можливість людям з особливими потребами отримувати нові навики в житті. Працівники центру допомагають їм у щоденній праці та навчанні. Соціальні працівники можуть провести ефективне діагностування та заходи по корекції поведінки. Учасники центру, маючиінтелектуальнунеповноправністьпотребуютьпостійногоповторенняотриманихнавиків і супроводу спеціалістів.

Овець
Коней