Створення центру підтримки сім’ї
в якості моделі для інтеграції ВПО і приймаючих громад в Україні 2019-07-23T13:54:27+00:00

Створення центру підтримки сім’ї
в якості моделі для інтеграції ВПО і приймаючих громад в Україні

Проект несе у собі глибоку та важливу мету:  процес об’єднання та інтеграції українців,  формування нової спільноти нашої держави. Ми вчимося самі та прагнемо навчити людей жити разом, покращити рівень спілкування та комунікації місцевих жителів з переселенцями.  Як виплаває із назви проекту процес інтегрування в ньому твориться через сім’ю. Така побудова діяльності обрана тому, що всі ми  походимо з сім’ї. Сім’я – це перший рівень будови стосунків та одиниця, що  займає особливе місце в організації соціальної допомоги. Якщо люди зможуть вирішувати конфлікти, знаходити примирення, приймати один одного в сім’ї: між поколіннями, між чоловіком і дружиною, між сходом і заходом (якщо сім’я розірвана) то тоді зможуть і в громаді де живуть.

Діяльність проекту є об’ємною та багатогранною. Основна мета роботи центрів підвищити рівень соціальної інтеграції між ВПО та місцевим населенням, шляхом створення спільного рівня спілкування між особами. Співробітники Карітасу організовують та проводять  зустрічі зі священиками, вчителями, допомагають у зав’язуванні соціальних контактів, особливо з органами місцевого самоврядування, освітніми закладами, покращують соціальну адаптацію проводячи різного роду тренінги, зустрічі в групах, інтеграційні заходи та терапевтичні заняття.

Індивідуальні психологічні консультації
Групові психологічні консультації
Групових сесій та інтеграційних заходів

тел.:+38(03433) 4-78-74