Анімаційна ферма

Анімаційно-реабілітаційна ферма “Ковчег” є проектом створеним БФ “Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії” за підтримки партнерської організації “Архієпархіальний Карітас” м Оломоуц Чехія, та з благословення архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії владики Миколая Сімкайла. Офіційне відкриття відбулося 27 вересня 2011 року. Основною метою ферми є реабілітація дітей з особливими потребами, а також оздоровлення та виховання екологічної культури, чуйнішого ставлення до природи у підростаючого покоління. Вже після першого року роботи ферма розширилась. Так, в 2012 році тут мешкало близько 200 овець і 6 коней.

Важливу роль у становленні, роботі та плануванні діяльності ферми відіграють наші партнери Архієпархіальний карітас «Оломоуц» та Карітас Словаччини. Ці організації допомагають не тільки фінансами, а також досвідом, волонтерами, що є дуже важливим фактором у нашій діяльності. Також повинні відмітити, що весь час з нами є ключовий волонтер – сільський голова села П’ядики Роман Романович Сікорський, який завжди розуміє потреби ферми. В міру своїх можливостей він допомагає нам розвиватися, сприяє всім нашим ініціативам.

Зараз на території ферми є пасіка, ведеться будівництво озера. На жаль, фінансова складова надзвичайно сильно стримує розвиток, оскільки ми не отримуємо жодної допомоги від держави. Ми сподіваємося, що незабаром з допомогою добрих людей та партнерів, ми зробимо ферму «Ковчег» туристичною окрасою Коломийщини. В недалекому майбутньому хочемо започаткувати фестиваль народних ремесел, які з кожним роком втрачаються, та традиційної кухні. У планах працівників ферми постійно організовувати заходи для популяризації всього українського.

Запрошуємо Вас відвідати нашу ферму.

Новини

Інтеграційний проект – рушійна сила для спілкування між переселенцями та коломиянами

«Є у кожного з нас в серці мрія своя…»

Там, де хмари зливаються з горами, а серця – з Богом