Інформаційний та навчальний центр домашнього догляду

У час стрімкої економічної кризи та зміни цінностей важливою є допомога людям похилого віку та інвалідам. З цієї причини й відкрито роботу з такими людьми у проекті «Домашня опіка» при Благодійному фонді «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». Метою проекту є покращення якості життя одиноких осіб похилого віку та людей, котрі потребують сторонньої допомоги, забезпечення осіб домашньою опікою, а також розвиток оптимальних шляхів задоволення їхніх потреб.
Основною формою роботи центру «Домашня опіка» є індивідуальна робота. Головними методами цієї роботи є: бесіди, консультація, соціальний супровід, переконання, стимул, приклад, заохочування, надання послуг, інформації тощо. Для надання кваліфікованих послуг створені медичні підрозділи, обладнанні сучасною медичною технікою та інструментами , облаштовані пральні. Працівники здійснюють у домашніх умовах індивідуальний догляд: вимірюють життєві показники, надають загально-гігієнічні та гігієнічні послуги тощо. Підопічні проекту мають змогу щодня безкоштовно харчуватися у благодійній їдальні БФ «Карітас».
Проект «Домашня опіка» позитивно впливає на загальний моральний стан населення, залучає до праці якомога ширше коло родини, сусідів, волонтерів, членів громади. Як для уряду , так для недержавних організацій проект є прикладом того, що принципово нове і якісне відбувається у соціальній сфері.

У час стрімкої економічної кризи та зміни цінностей важливою є допомога людям похилого віку та інвалідам. З цієї причини й відкрито роботу з такими людьми у проекті «Інформаційний та навчальний центр домашнього догляду» при Благодійному фонді «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». Метою проекту є покращення якості життя одиноких осіб похилого віку та людей, котрі потребують сторонньої допомоги, забезпечення осіб домашньою опікою, а також розвиток оптимальних шляхів задоволення їхніх потреб.Основною формою роботи центру є індивідуальна робота. Головними методами цієї роботи є: бесіди, консультація, соціальний супровід, переконання, стимул, приклад, заохочування, надання послуг, інформації тощо. Для надання кваліфікованих послуг створені медичні підрозділи, обладнанні сучасною медичною технікою та інструментами , облаштовані пральні. Працівники здійснюють у домашніх умовах індивідуальний догляд: вимірюють життєві показники, надають загально-гігієнічні та гігієнічні послуги тощо. Підопічні проекту мають змогу щодня безкоштовно харчуватися у благодійній їдальні БФ «Карітас».

Проект «Інформаційний та навчальний центр домашнього догляду» позитивно впливає на загальний моральний стан населення, залучає до праці якомога ширше коло родини, сусідів, волонтерів, членів громади. Як для уряду , так для недержавних організацій проект є прикладом того, що принципово нове і якісне відбувається у соціальній сфері.

Новини

Інтеграційний проект – рушійна сила для спілкування між переселенцями та коломиянами

«Є у кожного з нас в серці мрія своя…»

Там, де хмари зливаються з горами, а серця – з Богом