Воскресіння Господнє 2020 – час, що воскресає кожного з нас…

Ми в очікуванні Найсвітлішого, але водночас Найболючішого свята в році.

Найсвітлішого, бо Господь Воскресає і рятує душу кожного християнина…Найболючішого, бо вперше в житті ми не поцілуємо плащаницю Христа, не зберемося на недільну службу великою громадою у храмі і, навіть, не зустрінемо Господнє Воскресіння з рідними і близькими у Церкві. Це час, коли Бог дає можливість врятуватися, сидячи вдома та не забуваючи про найголовніше – спасіння душі у молитві і милостині.

Цьогорічне свято Воскресіння Господнього – час випробувань, найперше, для нашої душі, серця і розуму. Господь відкрито дає нам ще один шанс…Шанс для навернення.  Саме сьогодні той час, коли людство має зрозуміти усю суть тимчасового земного життя. Зрозуміти, що щастя не у новій сукні, «купленій на Великдень», не у найбільшому кошику, «зібраному на Паску», не у найкращій випічці, купленій у магазині, і, не в найбільших столах, що гнуться вдома, під час свята. Це час, коли Воскресіння набуває іншої цінності, ми маємо об’єднуватися у молитві, покаянні і милосерді.

Признаймося, часто ми забуваємо про любов та милосердя стосовно бідних, знедолених, калік чи старців. Ми думаємо, що є десь голодні та спраглі діти у Африці чи знедолені жінки у Сирії, але не бачимо, що прямо перед нами є люди в потребі. Мабуть, в кожному місті чи селі є старенькі люди, яким самотньо, чи багатодітна сім’я, яка не справляється зі своїми обов’язками, а може тяжкохворі або безхатьки. Суспільство відкидає таких людей, ми самі їх оминаємо, інколи й осуджуємо.  Нам байдуже, чому всі ці люди опинилися в такій ситуації, бо ми дбаємо про свою сім’ю, роботу, друзів, домашніх улюбленців. Та Ісус вчить нас любити своїх ближніх, показуючи власний приклад. Христос помер заради нас, а ми не маємо часу, щоб навідатись до хворого сусіда чи подати хліба безпритульному.

Сьогодні ніхто і ніщо уже не заважає знайти час на молитву, на вияв любові до ближнього, на даровану милостиню голодному незнайомцю. Сьогодні ми усі в одному човні, який серед бурі рятує Ісус. Тож не гаймо часу, звернімо свій погляд до Господа і подаймо руку помочі нужденним.

Нагадуємо, що Карітас проводить щорічну збірку «Великодня милостиня» на підтримку благодійної їдальні, де кожного дня збираються люди в скрутному становищі, щоб отримати гарячий обід. Якщо ви взяли скриньку, поверніть її після завершення карантину до будь-якого храму Коломийської єпархії УГКЦ  або безпосередньо до Карітасу, що в Коломиї, на Гетьманській,36.

Також можна внести милостиню через додаток «Приват 24», просканувавши QR-код, що на зображенні.

http://kolomyya.caritas.ua/wp-content/uploads/2020/04/photo_2020-04-06_15-15-26-225×300.jpghttps://caritas-kolomyya.org/wp-content/uploads/2017/10/olomyya-1-212×300.png

Caritas Kolomyia