Ось і прийшла до нас справжня осіння пора,настало похолодання,скоротився світловий день, і деякі люди відчули стан пригнічення,апатії,байдужості,пасивності,ослаблення фізичних сил, і такий стан називають «осінньою депресією» .

Що робити,коли у вас загострюється «осіння депресія», яка супроводжується хандрою, незрозумілою апатією та частими перепадами настрою ? Як можна потурбуватися про себе в цей період та як покращити собі настрій?

Насправді осінній період – чудовий час для переходу і підготовки до зими. Потрібно багато часу проводити на свіжому повітрі (ходити в ліс, в гори, прогулянки біля води найкраще впораються з небажаними симптомами); Потурбуйтесь про своє тіло, тепло одягайтесь. Ходіть на масаж, по можливості в сауну. Коли на вулиці холодно і сиро, теплі процедури наповнюють нас  у всіх сенсах і зігрівають,покращують обмін речовин і настрій. Вживайте продукти, які легко засвоюються. Не відмовляйте собі у солодощах! Солодкий смак життя нам потрібен! Особливо натуральні солодощі такі як мед,фініки,горіхи заспокоюють та гріють. Вживайте більше свіжих овочів та фруктів,адже організму особливо в цей період потрібні вітаміни. Займайтеся спокійними видами спорту, наприклад танцювально- руховою терапією, дуже гарним та дієвим способом є перегляд позитивних фільмів,а також читання книг .Є інформація,що читання правильно підібраних книг навіть лікує від багатьох захворювань. Кожна людина сама знає та відчуває,який спосіб для неї буде справді найкращим. Потрібно робити все те,що відволіче від поганих думок. Найголовніше це атмосфера,яка навколо вас,створіть затишок та проводьте більше часу в теплому колі спілкування, в оточенні коханих та друзів. Зрозумійте таку річ , що цей період спокою в природі так само потрібний і нам, адже він дасть нові сили для втілення наших мрій у майбутньому. Важливо ставитись до осені,як до періоду нових можливостей. Почати займатись тим,що ви давно відкладали,робити те,що мотивує,бо все залежить саме від нашого налаштування. Якщо не виходить самостійно, при потребі звертайтесь по допомогу до психолога,для того щоб знайти нові ресурси для руху вперед! Якщо приємно та тепло у серці та на душі, тоді пора року та погода за вікном, немають ніякого значення. Хороший настрій та позитивне налаштування допоможуть зберегти здоров’я та впоратись з будь – якими депресіями!

тел.: (03433) 4-89-55

тел./факс: (03433) 2-16-91