Обираємо професію майбутнього

Сьогодні хочемо поділитися своїми враженнями від профорієнтаційного курсу «Обираємо професію майбутнього» за методикою сертифікованого коуча ECF – Тамари Сухенко.

Мабуть, всіх цікавить скільки часу забирає цей курс, тож відповідає зразу : 4 заняття, кожне – тривалістю близько трьох годин. Можливо хто подумає, що це довго або нудно, але цей час пролітає непомітно.

Що ж роблять підлітки на курсі? Вчаться? (тільки не це!)

Насправді, під час занять діти отримують нові знання, які в майбутньому відкриють їм чимало можливостей. Звичайно, базові знання є, ба-більше, бувають і домашні завдання, але вони значно різняться від шкільної програми. До прикладу, підлітки не просто отримують нові знання, а й працюють з ними впродовж цілого заняття. Вони діляться на команди або ж працюють індивідуально, усе залежить від теми. А домашнє завдання залишається завжди творчим, як-от взяти інтерв’ю в людини, професія якої вам до вподоби.

Не менш цікавим є й сама праця в команді, адже так діти привчаються до нового колективу, намагаються працювати злагоджено та дотримуватись певної стратегії. До прикладу, сьогодні юні активісти виступають як держслужбовці, вносячи нові закони, а рівно за тиждень – це команда п’ятизіркового готелю, де кожен має свої обов’язки.

Крім цікавого заняття, діти обов’язково проходять індивідуальне тестування, яке допомагає проаналізувати себе та зрозуміти свою приналежність до різних професій.

Чому даний курс має переваги над звичайною профорієнтацією, яку проводять в школі? 

У навчальних закладах профорієнтація дещо застаріла. Дітям розповідають про те, хто такі вчитель, лікар, менеджер, касир, бухгалтер чи щось в цьому руслі. Ми ж доносимо, що поміж стандартних, завжди затребуваних професій, з’являються нові, сучасні професії,  такі як: робототехнік, екоаудит, біоетик, консультант з питань генетики і т.д.

Підліткам розповідають, які професії стануть затребуваними в найближчому часі, а які вже сьогодні є на піку популярності. Також дітей знайомлять з різними вимогами до певної професії (наприклад, для сучасних професій важливі знання комп’ютера та іноземної мови, але це тільки одна з головних умов)

http://kolomyya.caritas.ua/wp-content/uploads/2020/01/ekoaudyt.png

Спостерігаючи за дітьми під час заняття,  Лілія Золотарьова зробила висновок, що в даній групі майже всі діти хочуть стати підприємцями та відкрити власний бізнес. Але не просто бізнес, а такий, якого ще не було до сьогодні (щонайменше в нашому місті). У дітей багато амбіцій та цікавих ідей, вони впевнено йдуть до своєї мети і чітко знають, чого хочуть.

Під час занять група змогла проаналізувати себе та визначити до якої професії належить їхня душа, а також порівняти свої бажання з результатами тестування. А на завершення курсу кожен учасник отримав сертифікат  як свідоцтво того, що вони тепер обізнані в світі майбутніх професій і свій вибір в робитимуть свідомо.

 

 

А ми продовжуємо набирати нову групу дітей віком від 13 років на курс «Обираємо професію майбутнього».

Запис за телефоном 0508717625 з 9-00 до 18-00.

Caritas Kolomyia